Porsches worden veelvuldig verbouwd door tuners, dat is nu eenmaal zo en ook met een Panamera ontkom je daar niet aan. Mansory, het Zwitserse bedrijf dat regelmatig SLR’s en Bentleys verkracht, heeft zich ontfermd over de vierdeurs sedan uit Zuffenhausen. Het resultaat: 690 pk en 700 Nm.

De basis voor deze beul is de toch al snelle Panamera Turbo met 500 pk en 4WD. Na de krachtkuur doet hij de sprint van 0 naar 100 in vier seconden rond, en bereikt hij een topsnelheid van 328 km/u.

Maar genoeg daarover. Sorry, we kunnen er niet langer omheen: welke Teletubbie heeft over deze auto heengekotst? Wie heeft er een turbo-V8 in een maatje 48 sportschoen gelegd? En hoe kun je in vredesnaam de showroom binnenlopen en deze auto bestellen, zonder binnen een minuut met ernstige vormen van epilepsie en retinaverschroeiing door een ambulance te moeten worden afgevoerd?

Mansory, u heeft uzelf weer eens overtroffen: walgelijker kán het niet. Maar jullie zullen vast nog wel eens aantonen dat we dat mis hebben.

Advertentie

Reacties

Lees meer over porsche
Advertentie