Je had toch niks anders verwacht, of wel? Mansory heeft de Rolls-Royce Phantom VIII onder handen genomen en er de gebruikelijke dosis opzichtigheid overheen gegoten. Het resultaat is, nou ja, heel erg Mansory.

Mansory Rolls-Royce Phantom moest nobeler worden

Volgens Mansory was het idee achter deze modificatie om het algehele aanzien van de Rolls ‘meer klasse te geven’. Dit hebben ze proberen te bereiken door er een nieuwe voorbumper op te plakken, waarmee hij dat doel nogal voorbij schiet. Er is grille, een nummerplaat en dan nog veel meer grille. Dat is aan de achterkant uitgebalanceerd met een sportuitlaat-systeem dat volgens de maker van de auto, ‘een indicatie geeft van de verbeterde prestaties van de Mansory Phantom’.

Ook heeft Mansory de motor eventjes gekieteld. De 6,5-liter V12 biturbo produceert nu 610 pk en 700 Nm koppel, waar de normale Phantom het moet doen met 570 pk en 664 Nm koppel. Er zijn nog geen officiële acceleratietijden vrijgegeven, maar die extra por zal ervoor moeten zorgen dat de bodykit rond de vijf seconden op de 100 km/u zit.

Is het interieur er dan wel mooier op geworden?

Vanbinnen zijn de rubberen pedalen verwisseld voor sportieve metalen voorwerpen. En het diepe, dempende tapijt heeft plaatsgemaakt voor Mansory’s eigen gewatteerde leren matten. De ultra-stille uitlaat van de Phantom, de Rolls-Royce-wielen (compleet met hun magisch zwevende wieldoppen) en de banden gevuld met geluiddempend schuim worden allemaal in de container geworpen. Mansory monteert er enorme wielen op van 24 inch. Alles wat verfijnd en beschaafd is aan deze auto wordt er in principe afgesloopt en vervangen door een schreeuwerig iets van Mansory.

Ook zijn er verschillende, opvallende, lakken beschikbaar. Een selectie: Paris Hilton-roze, donkerzwart, wit met goud en overleden parkiet-geel. Zelf noemen ze de gele kleur ‘Bushukan yellow’. Mansory legt uit: ‘deze kleur is vernoemd naar de citrusvrucht die ook wel bekend staat als de hand van Buddha. In China staat de vrucht voor geluk, tevredenheid en een lang leven. Bovendien accentueert het de exclusieve status van de auto.’

Dat kan inderdaad een verklaring zijn. Een andere verklaring is dat onzekere Phantom-eigenaars een voertuig nodig hebben dat nog opzichtiger is en een nog onaangenamer beeld achterlaat dan de Rolls-Royce Cullinan.

De prijs van deze Mansory is nog niet bekend? Een normale Phantom is 545.000 euro, dus verwacht dat de prijs een stuk noordelijker dan dat zal liggen. Een blinddoekje kost bijvoorbeeld maar 5 euro. Wij raden die aan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie