Ben je supercars die te snel zijn voor de openbare weg zat? Zijn hypercars die niet eens de weg op mogen ook niet jouw ding? Dan is deze Marc Philipp Gemballa Marsien precies waar je op zat te wachten. Het is een supercar waarmee je alles kunt doen, overal. Het is de creatie van Marc Philipp Gemballa, zoon van Uwe Gemballa. Je mag het ook zien als een moderne Porsche 959.

Even handig om te weten. De oorspronkelijke onderneming van Uwe met de naam Gemballa GmbH bestaat ook nog. Deze onderneming is echter niet in het bezit van Marc Philipp. Deze creatie staat dus helemaal los van de creaties van Gemballa. Marc Philipp Gemballa is een eigen onderneming.

De Marc Philipp Gemballa Marsien is van koolstofvezel

De 27-jarige Marc Philipp meet de Porsche 911 Turbo S van de 992-generatie een nieuwe koolstofvezel koets aan en pompt de ophanging op. Alle carrosseriedelen zijn nieuw, zelfs de achterlichten. De naam Marsien is afgeleid van Martian, wat marsmannetje betekent. We snappen het wel: in de zandbak van de Verenigde Arabische Emiraten ziet de offroad-Porsche er vrij buitenaards uit.

De specificaties, met dank aan RUF

Het vermogen van de 3,8-liter zescilinder groeit van een acceptabele 650 pk naar meer dan 750 pk, met dank aan legendarische tuner RUF. De Marc Philipp Gemballa Marsien schiet in 2,6 seconden van 0 van 100 km/u. De topsnelheid ligt boven de 330 km/u. Mocht je een Porsche 918 willen maar zinnen de drempels je niet, dan is dit de auto voor jou. Oh, en er is nog een optie voor 830 pk.

Diverse onderdelen in de aandrijflijn komen van de Cayenne, omdat die meer krachten kunnen hebben. De offroad-Porsche staat 13 centimeter hoger dan een normale Porsche 911 Turbo S. De door KW ontwikkelde dempers stellen zich constant bij tijdens het offroad-werk. Ook krijgt de Marsien nieuwe rijmodi: Gravel, Mud, Sand en Snow. Voor wie nog serieuzer aan de slag wil, is er een ruigere rallyophanging als optie.

De Marc Philipp Gemballa Marsien is gelimiteerd

Deze offroad-Porsche ga je niet op de hoek van elke straat zien. In totaal heeft Gemballa Junior een productie van 40 exemplaren op de planning staan. Je kunt hem ook in kaal koolstofvezel bestellen, als je dat cool vindt. De prijs is 495.000 euro, zonder belastingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie