Wanneer morgen Mario Kart Tour uitkomt, zullen de servers het zwaar krijgen met alle gebruikers die willen racen met Yoshi, Waluigi en alle andere Mario-karakters. Gelukkig voor de ICT-ers van Nintendo missen ze zo’n 11,5 miljoen spelers, want Nintendo brengt het spel niet uit in België.

Wat? Helemaal geen Mario Kart Tour in België?

Nee, helaas niet. Mario Kart Tour maakt gebruik van een verdienmodel dat verboden is in België. De zogenoemde lootboxes zijn verrassingspakketten die spelers kunnen kopen met echte euro’s. Omdat je niet weet wat er in deze verrassingspakketten zit, is dit volgens de Belgische Kansspelautoriteiten niet toegestaan. Het is een vorm van gokken. Nintendo vindt de situatie in België onduidelijk en wil geen risico nemen.

‘Daarnaast zullen toekomstige Nintendo-games met soortgelijke verdienmodellen hier niet meer worden uitgebracht’, zegt Nintendo België. Ze maakten onlangs bekend dat spellen als Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes uit de App Store en Play Store verdwijnen. Jammer voor onze Belgische Nintendo- en Mario-fans.

De Belgische Kansspelautoriteit trad al eerder op tegen EA Sports, waardoor de valuta FIFA Points in België uit het voetbalspel FIFA werd gehaald.  Need for Speed Heat zal zich in ieder geval niet gaan mengen in deze discussie. Dit spel zal geen lootboxen of soortgelijke pakketten bevatten. Ook Forza Motorsport 7 bevat geen lootboxes meer. Het spel begon namelijk met pakketten waarin je verschillende auto’s kon winnen. Na ophef heeft Microsoft besloten om deze prize crates uit het spel te halen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie