De mooiste supersedan van het moment gaat nu nog harder van zijn plek dankzij de Duitse tuner Novitec Tridente. Die geeft de Quattroporte maar liefst 590 pk en 572 Nm mee. Handig als je toevallig op een industrieterrein een race houdt tegen een Porsche Panamera en Aston Martin Rapide.

In combinatie met de zestraps automaat sprint de Novitec Maserati in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Na slechts 14,9 seconden wordt de 200 aangetikt, en de acceleratie stopt pas bij 295 km/u.

De extra powerrr wordt bereikt door de toevoeging van een dikke compressor, die zowel op de Quattroporte S als de Sport GT S gemonteerd kan worden. Een intercooler, een nieuw inlaatspruitstuk, grotere injectoren en nieuwe motorelektronica zorgen dat alles naar behoren blijft werken.

Het onderstel werd aangepast, waardoor zaken als demping en rijhoogte nu volledig instelbaar zijn. Omdat je best mag zien dat er iets bijzonders voorbijrijdt, monteerde Novitec tevens een stel nieuwe 21-inch velgen en een koolstofvezel achterspoiler. Desgewenst kun je ook het interieur compleet aanpassen naar je leer-en-alcantara-wensen.

Prijzen beginnen bij slechts 19.900 euro. Exclusief Quattroporte, dat wel.

Reacties