Ook Maserati toont tijdens de autosalon van Genève een nieuw studiemodel: de Maserati Chicane. Het concept is gerealiseerd door studenten van de European Design Academy in Turijn.
 
De Maserati Chicane wordt vooruit geholpen door een V8-motor, waarvan we aannemen dat het dezelfde is als die nu ook al in Maserati’s modellen wordt gebruikt. Een vertimmerde Ferrari-motor. De Chicane is kleiner dan de GranTurismo en moet voor Maserati voor extra inkomsten gaan zorgen in het afzetgebied dat onder de GranTurismo ligt. We schatten op prijzen van net boven een ton – als-ie het ooit schopt tot echt model. Van ons mag het, deze render ziet er best lekker uit.
 
Ze zitten trouwens niet stil bij Maserati want naast de Chicane wordt er nog een model op Genève onthuld: de Maserati Sfida. Dit prototype is niet live te zien, maar wordt door middel van een vlammende videopresentatie op de Maserati-stand onthuld. Je vermoedt natuurlijk waarom: die Italiaantjes hebben het waarschijnlijk weer eens niet gered om de Sfida af te krijgen voor Genève. Met een beetje knippen en plakken en geavanceerde videospullen is er weinig eer te behalen. Wij zeggen: laat je planning aan Duitsers over!

Reacties

Meer van TopGear