Zelfs Maserati, meester in het bouwen van uitstekend klinkende V8-motoren, stelt zich een elektrische toekomst voor. De Maserati GranTurismo en GranCabrio worden bijvoorbeeld volledig elektrisch en ook de MC20 krijgt een versie zonder brandstofmotor. Het merk neemt niet meteen een duik in het diepe, maar steekt eerst voorzichtig de tenen in het water. Eerst kwam de Ghibli Hybrid als eerste geëlektrificeerde drietand, en nu is er de Maserati Levante Hybrid.

Het hybridesysteem

Net als de Ghibli is de Maserati Levante Hybrid geen auto die je oplaadt met een stekker. Achter in de kofferbak ligt een kleine accu die zijn stroom haalt uit een generator die op de brandstofmotor zit. De plaatsing zorgt voor een 50/50-gewichtsverdeling. De generator geeft de motor een zetje bij het accelereren. Een compressor tapt ook stroom af van de accu om de turbo op lage toeren een handje te helpen. Er is dus geen elektromotor die de wielen aandrijft. De viercilinder produceert 330 pk en 450 Nm en is 24 kilo lichter dan de V6.

De Maserati Levante Hybrid is zuiniger dan de V6

Volgens Maserati is de Levante Hybrid 18 procent zuiniger in het verbruik dan de V6 met ongeveer dezelfde prestaties. Het merk belooft dat de viercilinder fantastisch klinkt, zonder daarbij geluid via de speakers te sturen. De 0-100-tijd is trouwens 6 seconden en de top 240 km/u. Je herkent de hybride Levante aan de blauwe elementen, zoals blauwe luchtroosters op de zijkanten en blauwe remklauwen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar naar verwachting wordt deze Levante hier de goedkoopste in het aanbod – vanwege de lagere uitstoot.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie