Hoewel Verstappen in het verleden aangaf niet graag zelf op de openbare weg te rijden, heeft hij wel een leuke collectie auto’s. Zo heeft (of krijgt) hij een Aston Martin Valkyrie, en zouden de Ferrari 488 Pista en de Porsche 911 GT2 RS in zijn garage staan. Daar komen voorlopig geen elektrische auto’s bij, denkt zijn vriendin.

Volgens Piquet zou Verstappen het niet tof vinden als ze met een EV zou aankomen. Tegenover Vogue geeft Piquet aan dat ze geen elektrische cadeautje hoeft te vragen aan haar vriendje: ‘Als Max tegen mij zou zeggen: ”Ik wil een auto voor je kopen” en ik zou zeggen: “Een elektrische, alsjeblieft”, dan zou hij sterven!’. Figuurlijk sterven, vermoeden we dan.

Verstappen moest eerder opdagen om een promovideo te schieten voor de elektrische Honda E. Toen straalde het enthousiasme er ook al niet vanaf. Ex-collega Nico Rosberg is overigens wel fan van elektrisch rijden, hij haalde pas zijn Rimac Nevera op. Wie weet maakt Max voor die auto wel een uitzondering.

Gaat Verstappen ooit zelf elektrisch racen?

Of Verstappen ooit elektrisch gaat rijden óf racen, valt nog te bezien. De F1 wil voorlopig in de klimaatvrije richting met synthetische brandstoffen. Een volelektrische F1-auto zal er dus niet snel komen. Het is inmiddels wel bekend dat Verstappen niet zijn hele leven wil blijven in de F1-wereld. Zo zou hij het leuk vinden om langeafstandraces te gaan. Wie weet wat de toekomst brengt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)