In de 38e ronde had een seismograaf vast iets kunnen registreren in Nederland nadat miljoenen kijkers tegelijk opsprongen. Toen botste Lewis Hamilton tegen Max Verstappen. De crash beschadigde de voorvleugel van Hamilton, maar beide coureurs konden de race uitrijden. Verstappen kreeg nog tijdens de race te horen dat hij 5 seconden tijdstraf kreeg. Daar komt nu nog 10 seconden bovenop. Lewis won de race en Max eindigde op de tweede plaats.

Max Verstappen krijgt 10 seconden straf

De tijdstraf is na de wedstrijd verhoogd naar in totaal 15 seconden. De reden van de straf is dat Max Verstappen ineens fors remde. Er is 69 bar remdruk geregistreerd en 2,4 g deceleratie. Max Verstappen krijgt ook twee stafpunten op zijn licentie. Vooralsnog is er nog geen straf gegeven aan Hamilton. De stewards erkennen dat Lewis wel eerder had kunnen inhalen, maar ze snappen dat hij dat niet deed omdat hij daarna DRS zou geven aan Max. Het plots en hard remmen van Max geeft de doorslag om een straf uit te reiken.

Wat zijn de gevolgen?

Niet zo heel veel, gelukkig. Bottas (of eigenlijk Ocon) zat meer dan 15 seconden achter Verstappen en Hamilton. Beide coureurs behouden dus de 369,5 punten en staan daarmee precies gelijk voor de laatste race. In Abu Dhabi knokken de coureurs voor de wereldtitel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)