Dat we binnenkort met z’n allen 100 moeten gaan rijden, was inmiddels iedereen wel bekend. Vandaag heeft minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer laten weten wanneer de maatregel precies ingaat. Het goede nieuws: we mogen nog een paar maandjes doorrijden. Pas op 16 maart 2020, om 06:00 ‘s ochtends, gaat de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u definitief in.

Op donderdag 12 maart begint Rijkswaterstaat met het vervangen van alle verkeersborden. Dit proces zou dan in de nacht van 15 op 16 maart afgerond moeten zijn. We geven het ze te doen, want naast de grote verkeersborden moeten ook nog eens duizenden hectometerbordjes worden vervangen waar de oude maximumsnelheid van 120 of 130 km/u op staat.

Wie echter opgelet heeft, wist al dat alleen overdag de nieuwe maximumsnelheid 100 km/u zal bedragen. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag je nog steeds de snelheid rijden die voorheen op de betreffende weg gold. Het ontspannen 130 rijden in Nederland is dus niet helemáál verleden tijd.

Reacties

  • Car man heeft op 6 januari 2020 geschreven:

    Een mooi compromis. Overdag wat rustiger en in de avond en nacht wat harder. Logisch, want overdag is het toch al zo druk en in de luwe uurtjes zijn de wegen behoorlijk verlaten. Met een compromis komen we allemaal verder.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear