Zoals je misschien al weet (of niet), rijdt TopGear in januari 2012 mee in de beruchte Maxxis ScanCovery Trial: een tocht van 7.000 kilometer door het barre, winterse Scandinavië. Over met welke auto we dit avontuur zullen aangaan, kunnen we nog niet al te veel zeggen (maar we kunnen natuurlijk wel alvast een kleine hint geven).

Voorafgaand aan dit spektakel werd op zaterdag 26 november de ScanCovery Experience Day in Gelderland verreden, waar de teams elkaar voor het eerst ontmoetten (of weerzagen), en men alvast kon oefenen met de verschillende methodes van navigeren. Uiteraard waren we erbij, en uiteraard bakten we er niets van. Het invoeren van lengte- en breedtecoördinaten in een navigatiesysteem blijkt nog best lastig met al die punten en ˚-tekentjes (die laatste moesten we juist niet gebruiken, ondervonden we halverwege).

De uitslag van de Experience Day, gemeten naar een ideale tijd met strafpunten voor iedere seconde erboven of eronder, was bepalend voor de startvolgorde op 6 januari. Ons resultaat: plek 52 van de 61. Ach, er kan nog van alles gebeuren; en die navigatiefout maken we in ieder geval nooit meer.

De eer van de eerste startplek ging overigens naar Team 20 Holland Haag van Bob Bruijn en Joan de Vidal de Saint Germain, die met hun Porsche 911 Turbo voor het eerst meerijden in de Maxxis ScanCovery Trial. Tweede werd Team 15 Elfrink van de neven Terry en Marco Elfrink, en de derde plek was er voor Team 11 Tukkers on Tour van Marco Oostenbroek en Eddy Annink. Een pluim voor hen! En tot de 6e, wanneer we jullie natuurlijk genadeloos zoek gaan rijden. *kuch*

Hou de site van de MSCT in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze rally! En vooruit, we zullen je hier ook regelmatig op de hoogte houden van onze voorbereidingen.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie