Mazda RX-9 geeft teken van leven

Mazda dient interessante patenten in

mazda rx-9 coalities in de autowereld
Mazda Vision ville d este
Mazda is een beest van een motor aan het bouwen
mazda rx-9 coalities in de autowereld
Mazda Vision ville d este
Mazda is een beest van een motor aan het bouwen

Een succesvolle bestorming van Area 51 is realistisch gezien is de enige kans die we hebben op een nieuwe wankelmotor. De internethelden komen terug met magische apex-seals voor meer betrouwbaarheid en een wonderbaarlijke manier om het verbruik te minimaliseren. En ondanks de minimale kans, blijken de geruchten van de Mazda RX-9, en een nieuwe wankelmotor, onsterfelijk.

Ditmaal is het het Motor Magazine dat hoop doet opbloeien. Het Japanse magazine dook een stel tekeningen op in de patentendatabase. De technische tekeningen laten een spaceframe zien van carbon fiber reinforced plastic (CFRP) en aluminium, en dubbele wishbone-ophanging. Het is een architectuur die je niet vaak ziet bij productieauto’s – hooguit in Ferrari’s en ander exotisch spul.

Het kan zijn dat we kijken naar de eerste tekeningen van de Mazda RX-9. De nieuwe zes-in-lijn van Mazda zou de logische zet zijn voor deze vermeende Mazda RX-9, maar de ruimte voor een motor is klein, wat zou duiden op een wankelmotor. De sportauto van Mazda zou volgens het Japanse magazine gebouwd worden op een uniek en eigen onderstel met de motor voorin en de aandrijving op de achterwielen.

De patenttekening over de RX-Vision

Een lezer van het Amerikaanse Motor1 legde de patenttekening over een foto van de Mazda RX-Vision, een studiemodel uit 2015 en de voorloper van een eventuele Mazda RX-9. Kijk even hoe goed de tekeningen aansluiten en trek je eigen conclusie. We willen geen valse hoop geven, maar in welke kleur ga jij hem bestellen?

Reacties
  1. 执拗马自达-本站网 _盐城天气预报网 zegt op 24 september 2019 om 12:13:

    […] (图自:TopGear.nl) […]

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws