Kijkend naar de iconische mechanische helden uit de racegeschiedenis kun je niet anders dan concluderen dat sponsoren altijd een cruciale rol hebben gespeeld. De geldschieters dicteerden de vaak opvallende kleuren en patronen van de auto’s. Denk maar aan de Marlboro-kleuren op Ferrari’s of de geweldige goud-zwarte kleurstelling van de oude Lotussen. Of de 24 Uur van Le Mans winnende McLaren F1 GTR in Gulf-kleuren. En precies die sponsor komt volgend jaar terug naar McLaren.
De eerste samenwerking tussen McLaren en Gulf stamt al uit 1968. De knipperlichtrelatie ging over in 1973 en werd opnieuw opgestart in 1990 voor een bepaalde tijd. Vanaf 2021 vult McLaren alle nieuwe modellen met de olie van Gulf. Bovendien krijgt een klein aantal klanten van McLaren de mogelijkheid om een auto in de Gulf-kleuren te laten spuiten door McLaren Special Operations. Op evenementen van McLaren zullen de Gulf-logo’s getoond worden.

McLaren en Gulf in de F1

Al vanaf de GP van Engeland zal het Gulf-logo te zien zijn op de pakken van McLarens F1-team. Ook op de McLaren MCL35 waarmee Lando Norris en Carlos Sainz racen, zijn de logo’s te zien op de motorafdekplaat en de buitenspiegels. Met de deal is ongetwijfeld een leuk bedrag gemoeid, wat het F1-team van McLaren weer een stap competitiever moet maken. Volgend jaar krijgen ze daarbij nog een Mercedes-motor. Zal Sainz spijt hebben van zijn vertrek naar Ferrari?
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie