Een enkele McLaren F1 is al een zeldzaamheid. Een duo McLarens is vrijwel nooit gezien. Maar NEGENTIEN tegelijk?
 
Nee, je hoeft niet naar de opticien. Je ziet hier inderdaad 19 – ja, ne-gen-tien – McLaren F1’s gezellig samenzijn op een Italiaanse parkeerplaats. In feite is wat je hier ziet het grootste twintigste verjaardagsfeest in de geschiedenis van de mensheid – eh, van de auto.
 
Om de twee decennia die zijn verstreken sinds de voormalige Snelste Auto ter Wereld werd geïntroduceerd luister bij te zetten, maakten de F1-eigenaars een strikt geheime, vierdaagse tocht door de Alpen. Nou ja, strikt geheim: zo geheim als het mogelijk is met een huilende, records brekende verzameling onbetaalbare hypercars die bijna 400 km/u kunnen halen.
 
Vanaf de oevers van het Gardameer vertrokken de F1’s – een bonte mix van ‘standaard’ auto’s (nooit is dat woord ijdeler gebruikt dan in dit geval) en uiterst kleurrijke GTR’s, de wegracers – voor een rondrit van 800 kilometer dwars door TopGears Grote Boek van Echt Goede Wegen, waarbij ze de Sella- en de Pordoi-pas letterlijk op jankten in schitterende, akoestische wolken van natuurlijk ademende V12’s. Vervolgens dronken de eigenaars een bakje koffie bij het Gardameer, met een koekje, en veel zelfvoldaanheid.
 
Vanzelfsprekend is er geen enkele snelheidsovertreding begaan. Monteurs van McLaren achtervolgden de groep, en werkte aan de auto’s terwijl de eigenaars een tukje deden.
 
Gordon Murray – de vader van de F1 en een groot fan van kleurrijke shirts – kwam een kijkje nemen in zijn eigen XP3-prototype. We kunnen er alleen maar van dromen dat we hadden mogen aanzitten bij het verjaardagetentje: ‘Eh, sorry? Zou de eigenaar van een, eh, McLaren F1 naar de receptie kunnen komen? Uw auto blokkeert de uitgang’.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie