De uitspraak ‘ga maar lekker racen op de PlayStation. Dat is goedkoper en je bezeert jezelf tenminste niet’ is tegenwoordig nog maar voor de helft waar. En daarmee doelen niet eens op het gevaar van wild zwaaiende metalen schakelflippers in combinatie met de krachtige force feedback (al kan dat serieus zeer doen, weten we uit ervaring).

Nee, racesims zijn tegenwoordig een dure hobby. Als je weinig inhoudingsvermogen hebt, kun je elke maand wel een nieuw speeltje kopen. Sturen, pedalen, stoelen, handremmen, schakelpoken en zo gek als je het kunt bedenken. Het is in ieder geval prijzig genoeg om niet aan je echte raceauto toe te komen. Zo kun je het geld dat je deze maand eindelijk eens wilde sparen, stukslaan op een exacte replica van een McLaren GT3-stuur.

Fanatec gebruikte de technische tekeningen van McLaren om het stuur tot in de puntjes na te bouwen. De Duitse stuurtjesbouwer verving één draaiknop met een klein schermpje voor de instellingen. De 12-staps draaiknop kun je zelf programmeren. Als Gran Turismo Sport het stuur accepteert, is het met de draaiknoppen een goed alternatief voor de Thrustmaster T-GT.

De prijs is 179,95 euro. Valt mee, toch? Nee: dat is enkel het stuur. Je moet er dus nog een basis bijkopen. Afhankelijk van je ‘base’ speelt de McLaren GT3-replica samen met je Xbox One, PlayStation 4 of PC. Grappig genoeg gebruikte McLaren het stuur zelf niet tijdens de ‘World Fastest Gamer Competition‘.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)