Iemand in Engeland heeft last van een Ontzettende Maandag. Eerst leek het erop dat het iemand bij McLaren was, die informatie had gelekt aan de pers. Nu lijkt het juist een journalist te zijn, die volgens McLaren compleet valse informatie heeft verspreid. Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dan McLaren was overgenomen door Audi. Dat werd als absolute waarheid gepresenteerd en later kwam er zelfs een melding van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). McLaren zegt nu zelf in een statement dat het allemaal onzin is.

McLaren ontkent overname Audi

‘McLaren Group is op de hoogte van een nieuwsbericht in de media waarin staat dat het is verkocht aan Audi. Dit is volkomen onjuist en McLaren probeert het verhaal te laten verwijderen. De technologiestrategie van McLaren omvatte altijd voortdurende discussies en samenwerking met relevante partners en leveranciers, waaronder andere autofabrikanten, maar er is geen verandering in de eigendomsstructuur van de McLaren Group’, zo luidt het statement van McLaren.

De Britse website Autocar, die het nieuws van de overname naar buiten bracht, plaatst het bovenstaande statement ook op zijn website, maar gaat er verder niet inhoudelijk op in. We zijn benieuwd of het verhaal nog een staartje krijgt. Overigens komt het weleens voor dat overname berichten al ruimschoots van te voren uitlekken en ook nog waar blijken te zijn. Zo was de overname van Bugatti door Rimac al bijna een jaar eerder gelekt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie