Ayrton Senna won de eerste van zijn drie F1-kampioenschappen in 1988, achter het stuur van een McLaren MP4/4. Een uitermate toegewijde en bijzonder poenige fan eert de overwinning met een unieke McLaren P1 GTR (nee, geen McLaren Senna, vreemd genoeg) die onder handen is genomen door de MSO-afdeling.

De McLaren P1 GTR is in dezelfde Marlboro-kleurstelling gedrapeerd als de MP4/4 uit 1988. Maar dan minus de logo’s van het peukenmerk, want die zijn vervangen door Senna-logo’s. Uiteraard is de Braziliaanse vlag aanwezig, net als nummertje 12. Het kostte MSO 800 uur om de lak aan te brengen. Het gehele project duurde drie jaar.

Binnenin plaatste MSO nog meer logo’s en nog meer alcantara. In de deur lees je Senna’s bekende quote: ‘I am not designed to come second or third. I am designed to win.’ De klant gaf de opdracht om een bijpassende helm te ontwerpen. De McLaren P1 GTR krijgt de bijnaam Beco – de bijnaam voor Ayrton Senna van zijn ouders.

De motor van deze McLaren P1 GTR bleef niet standaard, maar pronkt met een ‘unieke motorspecificatie’. Lees: een hogere. Het hitteschild is 24-karaats goud en de motorafdekplaten van lexaan zijn gemodificeerd. Nieuwe aerodynamica geeft de McLaren P1 GTR ‘Beco’ 800 kilo downforce. De achterspoiler lijkt door zijn zijplaten meer op die van de MP4/4.

Elk ander kerstcadeau is helaas nu wel ondergeschikt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie