Toch vreemd, op de officiële kanalen van McLaren is geen letter te vinden over deze nieuwe McLaren Sabre. Het is een dealer in Beverly Hills die de stilte doorbreekt met een bericht over de nieuwste auto van het Engelse merk. De McLaren Sabre is een projectje van McLaren Special Operations (MSO) en is exclusief voor de Amerikaanse markt.

Een slimme copywriter schrijft dat dit de snelste tweezitter van McLaren ooit is. Leuk gevonden, want de McLaren F1 en Speedtail zijn inderdaad driezitters. De Sabre gebruikt geen hybridetechniek, maar haalt al het vermogen uit de 4,0-liter V8 die ook in de Senna ligt. In de McLaren Sabre produceert de achtcilinder 835 pk en 800 Nm. De topsnelheid is 350 km/u.

Technisch is er weinig bekend, maar gaan er gerust vanuit dat veel van de techniek hetzelfde is als die van de Senna. Sowieso delen vrijwel alle moderne McLarens dezelfde koolstofvezel kuip, waar de rest van de auto omheen wordt gebouwd. Qua styling hebben de ontwerpers elementen van de Speedtail en de Senna GTR geïntroduceerd.

Het bijzondere is dat de auto’s in samenspraak met de klanten zijn ontwikkeld. Zij mochten tijdens de ontwikkeling proefrijden tijdens een geheime trackday en hun feedback geven. De oplage van de McLaren Sabre is slechts 15 exemplaren en we vermoeden zo dat ze allemaal zijn uitverkocht, al wordt daar geen woord over gerept. De prijs is niet publiekelijk bekend.

Advertentie

Reacties

  • TG heeft op 23 december 2020 geschreven:

    Daar past geen Amerikaan in!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie