De McLaren Senna remt van 200 naar 0 km/u in slechts 100 meter en de grip is monumentaal. Helaas kunnen de remmen of de banden de auto niet redden als hij a) in de fik vliegt of b) als er iemand op je in rijdt. Van alle 500 Senna’s die de fabriek verlaten, zijn er al vijf gecrasht of in de hens gevlogen. Het repareren is een lastig en duur proces, aangezien de auto voornamelijk uit koolstofvezel bestaat. Een auto die na belastingen meer dan 1 miljoen euro kost, schrijf je gelukkig niet zomaar af. Hieronder zie je alle gecrashte of beschadigde McLaren Senna’s waarvan er bewijs te vinden is op het internet.

De McLaren Senna van Shmee150

De blauwe Senna van YouTuber Shmee150 is het meest recente slachtoffer. Hierbij gaat het niet om een crash op hoge snelheid, maar domme pech op de snelweg in de file met een snelheid van zo’n 30 km/u. Een ander voertuig schoof een rijstrook op en raakte daarbij de McLaren. Er moeten flink wat koolstofvezel panelen vervangen worden om de auto weer op te knappen.

De McLaren Senna van Ger Collector

 
View this post on Instagram
 

A post shared by GERCOLLECTOR (@gercollector) on

De Duitse verzamelaar leende zijn Senna uit voor een paraderondje tijdens de GP van Oostenrijk. De auto was in het gezelschap van een Chiron, een 918 Spyder, een Huayra en een Aston Martin DBS. Coureur Gerhard Berger zat achter het stuur toen de auto op een bloedhete Red Bull Ring in de fik vloog. De oorzaak van de brand is voor nu nog niet bekend.

De Mclaren Senna van Salomondrin

De McLaren moet ergens Italiaanse genen te hebben, zo licht ontvlambaar als ie is. De bekende YouTuber Salomondrin kon nog geen twee weken genieten van zijn gloednieuwe McLaren Senna (nummer 170/500) voordat de auto in brand vloog.

Crash in Londen

Deze crash moet wat harder zijn gegaan. Naast de Senna liggen twee andere auto’s in de kreukels waarvan er eentje op zijn kant ligt. Het kan heel goed zijn dat de wigvorm van de Senna hierbij als schans gefungeerd heeft.

Crash in München

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Josh Snowhorn (@joshsnowhorn) on

Deze crash gebeurde niet lang na de aflevering van de nieuwe Senna. Met nog geen 50 kilometer op de teller crashte de auto, die van een 43-jarige ondernemer is, tegen een muur. De schade is geschat op zo’n 850.000 euro. Bijna total-loss, dus.
Advertentie

Reacties

 • Wim Wolters heeft op 8 juli 2019 geschreven:

  Het is met dit soort auto’s zo dat als je in de 3e versnelling teveel gas geeft dan sta je al achterstevoren.

  Reageer
 • Clark Sun heeft op 6 juli 2019 geschreven:

  Is het de naam?

  Reageer
 • Kees heeft op 5 juli 2019 geschreven:

  Ik zie elke dag crashes van veel goedkopere auto’s in het nieuws of dat die in brand gevlogen zijn (dan meestal juist geen Italiaan), waarom zou dat bij deze dure snelle auto’s ook niet gebeuren? De kans is sowieso groter omdat ze 1) wat onoverzichtelijker zijn 2) er veel meer motorvermogen aan boord is dat ook zwaar wordt belast en 3) er vaak snel mee wordt gereden en 4) de berijder er vaak niet veel ervaring mee heeft, dus 1% crashes (5 op 500) is eigenlijk vrij normaal, om dan maar te concluderen dat de berijders vaak niet kunnen rijden is belachelijk, duidelijk een geval van jaloezie.

  Reageer
 • joop heeft op 5 juli 2019 geschreven:

  je hoort vrijwel altijd over dure autos die chrashen:(
  wat een mooi ding die senna, jammer dat de bestuders ervan vaak voor geen meter kunnen rijden

  Reageer
 • trixie heeft op 5 juli 2019 geschreven:

  De combinatie dure auto en Youtubers en vloggers zou verboden moeten worden. Kunnen ze niet rijden of missen ze vanwege het gemak van hun rijkdom elke vorm van respect voor dergelijke kunstwerken?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie