De McLaren BP23 (Bespoke Project 2, 3-zitter) loost zijn klinische typeaanduiding en krijgt zijn echte naam te horen. Internet, ontmoet de McLaren Speedtail. Een interessante keuze voor McLaren, gezien de gebruikelijke modelnamen van  het merk het vermogen communiceren – of verwijzen naar een legendarische coureur. Deze naam doet denken aan een blinkende rvs-caravan.

De McLaren Speedtail rijdt in ieder geval harder dan 391 km/u – de topsnelheid van de vorige driezitter van McLaren, de F1. En daar is glibberige aerodynamica met een lange staart voor nodig. Vandaar ook de naam. McLaren plaagt ons met de spookfoto hierboven en alle 106 kopers kregen al een sculptuur.

McLaren noemt de Speedtail een ‘hyper-GT’. Een benzinemotor met hybridehulp moet zorgen voor idiote rechtuitprestaties. Binnenin moet de hypercar met drie stoelen (en de bestuurder in het midden) de meest luxe McLaren tot nu toe worden. Aan het einde van dit jaar onthult McLaren de Speedtail – maar uiteraard is ie al lang uitverkocht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie