Volgens McLaren tilt dit hyperding ‘op de weg gefocust rijplezier naar een hoger niveau’. Aanschouw de, eh, nou we weten nog niet exact wat het is, want de dakloze auto krijgt nog geen naam. Laten we hem voor nu nog even de McLaren Ultimate Series Roadster noemen.

McLaren meldt dat de roadster zonder voorruit aansluit bij het hoogste tak van het merk, de Ultimate Series, naast de Senna en de Speedtail. Hij komt over ongeveer anderhalf jaar en hij zal veel ondersteltechniek delen met de 720S. De McLaren Ultimate Series Roadster krijgt een non-hybride twin-turbo V8.

De Senna weegt 1.309 kilo en biedt een indrukwekkende 800 pk. De McLaren Ultimate Series Roadster weegt minder en krijgt hetzelfde vermogen, misschien zelfs meer. Het is niet per se een circuitauto, maar meer een unieke en opwindende straatauto. Een voorruit is overigens wel mogelijk.

De V8 is gekoppeld aan een automaat met een dubbele koppeling. Helaas komt er geen handbak in deze pure sportauto. ‘Het is tegenwoordig erg lastig om een handbak in een auto met middenmotor te bouwen met deze hoeveelheden koppel, het zou een nachtmerrie zijn’, zegt McLaren-baas Mike Flewitt tegen TopGear.

Toen Flewitt in 2013 het bedrijfsplan voor McLaren schreef, verwachtte hij dat er om de tien jaar een nieuwe Ultimate Series zou komen. ‘Dat hadden we fout, maar op een goede manier’, zegt Flewitt. De vraag naar het super-exclusieve spul is extreem hoog.

Geen actieve aerodynamica

‘Voor de volgende Ultimate Series wilden we een nieuw, spannend concept bedenken. Niet zomaar een Senna 2.0 of een Speedtail 2.0. Iets anders. Dus bedachten we een open cockpit roadster.’ De Roadster zal geen actieve aerodynamica hebben, maar wel een windgordijn. ‘De auto gebruikt de lucht in mindere mate voor downforce, maar meer ter bescherming’, zegt Flewitt.

Er komen 399 exemplaren van de McLaren Ultimate Series Roadster en de prijs zal tussen de 800.000 en de 2,3 miljoen euro liggen. Is de Ferrari Monza zijn voornaamste concurrent? ‘Oooh, hij ziet er een stuk beter uit dan de Ferrari,’ lacht Flewitt, ‘Geintje hoor. Maar ik denk dat onze auto interessanter is.’

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 17 augustus 2019 geschreven:

    Hij is zo lelijk dat ze een zo donker mogelijke foto geven

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie