Het jaarlijkse Japfest (de coole jongens spreken het uit als ‘Jepfest’) is een begrip onder fijnproevers van Japans blik. Elk jaar brengen ruim 16.000 JDM-liefhebbers meer dan 3.500 auto’s naar het Engelse circuit van Silverstone. Mocht je niet weten wat JDM-liefhebbers zijn: de afkorting staat oorspronkelijk voor Japanese Domestic Market, een term voor alle auto’s die letterlijk in Japan zijn geleverd (en dus met het stuur rechts en volgens de Japanse specificatie). Tegenwoordig is het meer een tuningstijl.

De auto’s op Japfest zijn een Britse afspiegeling van de Japanse autocultuur. Denk aan een goede hoeveelheid teriyaki-saus, alleen dan op een portie fish & chips. Je kijkt je ogen uit: van getunede Supra’s en Skylines tot excentrieke kei-cars als de Autozam AZ-1. Verder zijn er Europese auto’s met een Japanse motor, Japanse auto’s met een Amerikaanse motor en een hoop grote spoilers. Enorm grote spoilers.

Geen probleem als je het evenement gemist hebt: wij hebben voor jou het gehele terrein uitgespit. Op zoek naar de mooiste, beste en ‘andere’ auto’s kwamen we een aantal pareltjes tegen.

Fotografie: Mark Riccioni

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie