Om ongemerkt parkeerschade op te lopen, naar de bingo te rijden of met 35 km/u in te voegen, heb je geen 300 pk of meer nodig. Daarom ging AMG nooit aan de haal met de B-klasse. Maar nu de Mercedes B-klasse zijn uiterste best doet om zijn bejaarde-imago af te schudden, kunnen wij ons voorstellen dat ie lonkt naar de huistuner uit Affalterbach.

Een officieel bericht over de mogelijkheid van een Mercedes-AMG B 35 (of een B 45?) hebben we nergens kunnen spotten, maar dat weerhield Photoshop-tuner X-Tomi er niet van zijn visie op de hot-MPV te geven. En tja, als je dan toch aan de familiezeuler moet, lijkt dit ons geen verkeerde optie. De Mercedes-AMG A 35 heeft toch ook een broer nodig?

Hoe snel zou een Mercedes-AMG B 35 zijn?

De Mercedes-AMG B 35 zou een 2,0-liter turbomotor krijgen met om en nabij de 310 pk. Het sprintje naar 100 km/u zou net geen vijf seconden in beslag nemen en de topsnelheid is een mooie ronde 250 km/u. Dat alles gaat gecombineerd met een fijne bak herrie. Een klep in de uitlaat is niet nodig – gewoon het gehoorapparaatje uitzetten. Oh, die grap mogen we niet meer maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)