Kijk nou, de nieuwe 3,0-liter zes-in-lijn met lichte hybridetechniek van Mercedes past ook in de GLE. Internet, ontmoet de Mercedes-AMG GLE 53 – de nieuwste instap-AMG met 435 pk en 520 Nm. Het hybride hulpje voegt waar nodig 22 pk toe. In slechts 5,3 seconden sprint de enorme klont naar de 100 km/u en bij 250 km/u is de koek op.

Wat maakt de Mercedes-AMG GLE 53 bijzonder?

De Mercedes-AMG GLE 53 is nog altijd een SUV met zeven zitplaatsen, inclusief het bijhorende gewicht en de gepaste afmetingen. Hou dat in gedachten als je hoort dat het zogenoemde AMG Track Pace, een virtueel circuithulpje, ook leverbaar is op de Mercedes-AMG GLE 53. De Duitse autobouwer moedigt circuitgebruik in joekelige SUV aan – dat willen we zien.

AMG Track Pace is trouwens een tof systeem dat je 80 soorten data geeft over je rijgedrag en je rondes over het circuit. Simpele dingen als je 0-100-tijd en de 100-0-tijd kun je erop zien, maar ook je rondetijden en suggesties hoe je je eigen record kunt verbeteren. De informatie voedt het systeem daarna naar je smartphone zodat je het kunt delen.

Om ervoor te zorgen dat de Mercedes-AMG GLE 53 niet omvalt in de bochten of onvrijwillig zijn offroad-kunsten moet demonstreren, krijgt de SUV vierwielaandrijving, luchtvering, elektromechanische stabilisatoren en een flink stel rij-modi die door AMG zijn geprogrammeerd. Gaat het toch mis, dan komen de nieuwe offroad-modi Trail en Sand van pas.

Mercedes-AMG GLE 53: alternatieven

Als je op zoek bent naar een patser-SUV met sportieve genen, kun je kijken naar de BMW X5 M50d met 400 pk. Of de Audi SQ7 met 435 pk. Als het je gaat om de zeven zitplaatsen en je vindt de bovenstaande diesels maar vies, dan kun je bij Tesla terecht voor de Model X. Als je iets zoekt wat vooral sportief wil lijken, kun je de Seat Tarraco kiezen.

Mercedes-AMG GLE 53: specificaties

Motor: 2.999 cc, zescilinder turbo hybride
Vermogen: 435 pk
Koppel: 520 Nm
0-100 km/u: 5,3 seconden
Topsnelheid: 250 km/u
Verbruik (gemiddeld): 9,3 /100 km, 212 g/km CO2

Advertentie

Reacties

  • Remon heeft op 27 februari 2019 geschreven:

    Ligt het aan mij of ik deze auto afschuwelijk lelijk?!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie