Posaidon Mercedes-AMG GT 4-Door doet 880 pk

En ze hebben niks gedaan aan het bodywork. Dit is de 349 km/u snelle Mercedes AMG-GT Posaidon RS

Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS
Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS onder motorkap
Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS achter
Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS interieur
Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS spoiler
Foto('s): PosaidonMercedes AMG-GT Posaidon RS zij
Mercedes AMG-GT Posaidon RS
Mercedes AMG-GT Posaidon RS onder motorkap
Mercedes AMG-GT Posaidon RS achter
Mercedes AMG-GT Posaidon RS interieur
Mercedes AMG-GT Posaidon RS spoiler
Mercedes AMG-GT Posaidon RS zij

Het wordt een beetje voorspelbaar: Duitse tuners die een krachtige Merc nog krachtiger maken. Posaidon maakt het echter net even wat bonter. Het is alsof een van je vrienden zegt dat hij in zijn oude Opel Corsa de Nürburgring heeft gereden binnen negen minuten, en je hem maar moet geloven omdat ‘niemand het heeft zien gebeuren’.

Wat we hier hebben is een Mercedes-AMG GT 4-Door waarbij er niks is veranderd aan het exterieur. De wielen, de grille, de spoiler, de remmen – het is allemaal van een standaard AMG GT 63, precies zoals Mercedes het zou willen. Zelfs de rijhoogte is nauwelijks aangepast.

En toch wordt ons verteld dat er onder de onaangetaste motorkap een bult vermogen ligt die respect eist. De GT 63 S heeft blijkbaar een opfrisbeurt gehad van 640 pk naar een gigantische 830 pk. Maar waarom daar ophouden? Posaidon geeft nog een optater aan de biturbo V8, waardoor hij 880 pk produceert.

Wat is er anders aan de Posaidon Mercedes-AMG GT 4-Door?

Posaidon zegt dat de 830 pk sterke RS830-upgrade ervoor zorgt dat de AMG GT van 0 naar 100 km/u gaat binnen 2,9 seconden en een topsnelheid heeft van 349 km/u. Best een aardig staaltje werk dus. En daarbij komt een aardig prijsje: het werk kostte 24.000 euro.

Om voor deze astronomische cijfers te zorgen, zijn Posaidon-ingenieurs losgegaan op de motor – met geüpgradede turbo’s, een uitbreiding van het luchtkoelingssysteem, sportluchtfilters en uitlaatpijpen met sportkatalysatoren. Uiteindelijk hebben ze de software voor de motor en de versnellingsbak getuned. Zelfs de aandrijflijn is van software voorzien bij deze upgrade’, aldus Posaidon.

 

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken