Het wordt een beetje voorspelbaar: Duitse tuners die een krachtige Merc nog krachtiger maken. Posaidon maakt het echter net even wat bonter. Het is alsof een van je vrienden zegt dat hij in zijn oude Opel Corsa de Nürburgring heeft gereden binnen negen minuten, en je hem maar moet geloven omdat ‘niemand het heeft zien gebeuren’.

Wat we hier hebben is een Mercedes-AMG GT 4-Door waarbij er niks is veranderd aan het exterieur. De wielen, de grille, de spoiler, de remmen – het is allemaal van een standaard AMG GT 63, precies zoals Mercedes het zou willen. Zelfs de rijhoogte is nauwelijks aangepast.

En toch wordt ons verteld dat er onder de onaangetaste motorkap een bult vermogen ligt die respect eist. De GT 63 S heeft blijkbaar een opfrisbeurt gehad van 640 pk naar een gigantische 830 pk. Maar waarom daar ophouden? Posaidon geeft nog een optater aan de biturbo V8, waardoor hij 880 pk produceert.

Wat is er anders aan de Posaidon Mercedes-AMG GT 4-Door?

Posaidon zegt dat de 830 pk sterke RS830-upgrade ervoor zorgt dat de AMG GT van 0 naar 100 km/u gaat binnen 2,9 seconden en een topsnelheid heeft van 349 km/u. Best een aardig staaltje werk dus. En daarbij komt een aardig prijsje: het werk kostte 24.000 euro.

Om voor deze astronomische cijfers te zorgen, zijn Posaidon-ingenieurs losgegaan op de motor – met geüpgradede turbo’s, een uitbreiding van het luchtkoelingssysteem, sportluchtfilters en uitlaatpijpen met sportkatalysatoren. Uiteindelijk hebben ze de software voor de motor en de versnellingsbak getuned. Zelfs de aandrijflijn is van software voorzien bij deze upgrade’, aldus Posaidon.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)