Nee, nee. Daar trappen we geen vierde keer in. We weten nu dat we niet de 5 miljoenste bezoeker waren, dat we geen geld krijgen van een Nigeriaanse prins en onze Rabobank-pas is niet verlopen. We weten dus ook wel vrij zeker dat je géén Brabus kunt winnen in een online loterij.

Dat hadden we in ieder geval een jaar geleden geroepen. Inmiddels is loterij-platform Omaze onderdeel van de gevestigde orde en diverse bekendheden sloten zich aan om goede doelen te steunen. We geloven dus direct dat deze winactie waarbij je een Mercedes-AMG GT 63 4-Door Brabus kunt winnen legitiem is.

Het idee is simpel. Zoals dat gaat bij een loterij moet je loten bemachtigen. Je kunt zelfs één gratis lot krijgen, daarvoor moet je onder de betaalopties klikken. Je geluk een handje helpen? Dan kun je meedoen vanaf 10 dollar, dan krijg je 100 loten. Met tussenstappen loopt het op tot 50.000 loten voor 5.000 euro.

Door loten te kopen steun je een nonprofit genaamd Path, die daklozen helpt in 140 Amerikaanse steden. Met het geld gaan ze een nieuw gebouw neerzetten om vanuit daar mensen te helpen. Dus ook als je niets wint, pak je goede karma.

Ze verschepen de auto naar Nederland

De Brabus staat in Amerika, maar je kunt als Nederlander (of Belg) gewoon meedoen. Omaze betaalt de verzendkosten én de belastingen voor de auto. Iets waarvan ze in BPM-land flink zullen schrikken, geloven we. Achterin de kofferbak ligt ook nog eens 20.000 dollar op je te wachten, om de eerste paar tankjes en boetes mee te bekostigen.

Motorisch lijkt er niets aangepast aan deze Mercedes-AMG GT 63 4-Door Brabus. Dat betekent een 4,0-liter V8 met 639 pk en 900 Nm koppel. Brabus behing de auto met koolstofvezel delen en monteerde een set dikke sloffen onder de snelste Mercedes van dit moment. In Nederland ben je minimaal twee ton kwijt voor een exemplaar. Dus, kansje wagen?

Edit: Je kunt als Nederlander loten kopen, dit hebben we getest. De vraag of ze daadwerkelijk geldig zijn, staat uit bij Omaze

Advertentie

Reacties

 • Giorgio heeft op 3 oktober 2019 geschreven:

  Pfff mooie auto

  Reageer
 • Tim van der slot heeft op 28 september 2019 geschreven:

  ik zou echt super blij zijn al zou ik die auto winnen.

  Reageer
 • Aldo heeft op 28 september 2019 geschreven:

  Helaas….
  “Who’s Eligible:
  You must be at least 18 years old and a resident of the United States to win. “

  • Fabian heeft op 28 september 2019 geschreven:

   Jammer van de foute info topgear

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie