Geen zin om te wachten op de Black Series? Pak aan: de Mercedes-AMG GT van Dime Racing met 755 pk. Dat is 245 pk meer dan de normale GT S, waar deze versie op gebaseerd is.

Nieuwe turbo’s zorgen voor de indrukwekkende cijfers van de creatie van Dime Racing. De upgrade gaat gepaard met een opwaardering voor het koelsysteem, instelbare dempers en een lichtgewicht uitlaatsysteem met de nodige herrie. De splitter, diffuser, zijskirts en grote vleugel zijn uiteraard van koolstofvezel.

Het is een raceauto voor de openbare weg, dus de splitter is makkelijk te verwijderen zodat je hem niet aan gruzelementen rijdt op een drempel. Verder is de cabine voorzien van een rolkooi, een raceradio, een blusinstallatie en een ingebouwd drinksysteem. Voor lange-afstandsraces of roadtrips, kies maar.

Wat kost de Mercedes-AMG GT van Dime Racing?

De Mercedes-AMG GT van Dime Racing kost je omgerekend 136.000 euro. In Amerika dan. Dat is 26.000 euro meer dan een normale GT S daar kost. Duur? Voor de Mercedes-AMG GT R mag je in de US waarschijnlijk zo’n 180.000 euro aftikken. En die heeft slechts 585 pk. Als je het zo bekijkt is het monster van Dime Racing een koopje. Je krijgt bovendien gewoon garantie en een gratis horloge.

De bovenstaande prijzen zijn zonder de bootlading aan Nederlandse belastingen en transportkosten. De GT S kost hier namelijk al 172.499 euro. Wil je het monster van Dime Racing in Nederland op kenteken hebben, dan ga je dus zeker over de twee ton heen. Al is hij daarmee waarschijnlijk alsnog goedkoper dan de Mercedes-AMG GT R.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie