Gevoelsmatig is de Mercedes-AMG One nog altijd meer een concept dan een productieauto. Waar de Aston Martin Valkyrie al enige tastbaarheid kreeg met een demoronde op Silverstone, is de ultieme auto van Mercedes nog nooit gespot of gehoord. Een losse koets met elektromotoren niet meegeteld.

Auto Motor und Sport meldt nu dat de releasedatum van de Mercedes-AMG One wederom is uitgesteld. Voor 2021 gaat de Mercedes-AMG One er niet komen. De ingenieurs namen iets te veel hooi op de vork. Ze hebben onderschat hoe lastig het is om de 1,6-liter V6, die direct uit de F1-auto van Mercedes komt, aan de emissie-normen te laten voldoen.

‘Zowel de motorafdeling bij Mercedes-AMG High Performance Powertrains in Engeland als Mercedes en AMG in Duitsland hebben de taak van deze motor onderschat’, vertelt een insider aan het Duitse medium. Bij de ontwikkeling van de V6 is door het F1-team natuurlijk nooit nagedacht over een potentiële straatauto.

Ook het fragiele aspect van de zescilinder is een struikelblok. Onlangs nog vertelde Tobias Moers aan TopGear dat het motorblok slechts 50.000 kilometer meegaat voordat er een revisie vereist is. Moers vertelde ons ook dat het hoge stationaire toerental een flinke uitdaging was. ‘Je moet een stabiele stationaire loop zien te creëren. Is die onstabiel, dan zijn je emissies dat namelijk ook.’

Mercedes-AMG One releasedatum: voor de tweede keer uitgesteld

Het is de tweede keer dat de releasedatum van de Mercedes-AMG One is uitgesteld. ‘We hebben wat vertraging. Dat is geen geheim – ik kan er openlijk over praten met onze klanten, en met jullie. Waarschijnlijk komen we medio 2020 met de auto, dus we hebben een maand of negen vertraging opgelopen’, vertelde Moers in maart nog. Dat wordt nu dus nog iets later.

De Mercedes-AMG One kost minimaal 2.275.000 euro. Zodra de aandrijflijn klaar is, zou de auto moeten aanvoelen als een F1-auto voor op de weg, die óók nog eens als daily driver gebruikt kan worden als het gaat om gemak en comfort. Mercedes bouwt 275 exemplaren en ze zijn allemaal uitverkocht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie