De nieuwe Mercedes B-klasse is hier en hij is klaar om de BMW 2-serie Active Tourer een draai om zijn oren te geven. En voor eerst kun je de Mercedes B-klasse openen en starten met een sleutel, in plaats van een seniorenpas.

De koets van de Mercedes B-klasse werd opgeblazen om meer ruimte te creëren voor de passagiers. Hij staat op hetzelfde voorwielaangedreven platform als de Mercedes A-klasse. Ook het fijne interieur van de kleinste Merc vond zijn weg naar de MPV.

Het grote scherm

Voor het doorlopende scherm biedt Mercedes drie smaken. De instapper krijgt twee 7-inch schermen. Je kunt één van deze schermen vervangen door een 10,25-inch scherm. Óf je gaat all-out en ramt er twee joekels in. We zullen geen grapjes maken over grote letters en de leesbaarheid hiervan.

De zitplaatsen achterin zijn beter te verstellen dan voorheen en de ruimte nam toe. De bagageruimte blijft hangen op 488 liter. Oh, en er is geen optie voor een derde zitrij. Dan moet je wachten op de Mercedes GLB – een crossover die volgend jaar komt.

Hey, Mercedes

Ook kun je, net als in de A-klasse, lekker babbelen met de Mercedes B-klasse. Een soort Siri-systeem helpt je met kleine taken en helpt je attent te zijn. De B rijdt zelfs voor je dankzij een scala aan autonome-systemen. De auto kijkt tot wel 500 meter vooruit om de verkeerssituatie in te schatten.

Afhankelijk van je leeftijd kun je kiezen voor 16-inch wielen of enorme 19-inch velgen. De dikste B-klassen komen met adaptieve dempers, dus qua comfort kun je best opteren voor de grote hoepels.

Welke motoren krijgt de Mercedes B-klasse?

Je hebt keuze uit vijf smaken. De Mercedes B 180 krijgt 136 pk en 200 Nm, de B 200 doet het met 163 pk en 250 Nm. Beide zijn viercilinders met een zeventrapsautomaat. Dieselaars kunnen kiezen uit een 180 d, 200 d en een 220 d met respectievelijk 116, 150 of 190 pk. De minst krachtige krijgt dezelfde automaat en de laatste twee krijgen een achttrapsautomaat.

De nieuwe Mercedes B-klasse is vanaf december dit jaar te bestellen. Leveringen beginnen in februari 2019. Prijzen volgen nog.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie