Na ons eerdere bericht dat Carlsson de nieuwe Mercedes C-klasse een (tune)beurt heeft gegeven is nu Brabus aan zet.
 
Om de Mercedes fijner over het asfalt te laten glijden heeft Brabus de keuze uit 17, 18 of 19 inch wielen. Brabus heeft de C sportiever afgeveerd en kits toegevoegd om de boel te verlagen. De remmen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen en als we Brabus moeten geloven hebben ze de stopkracht en het uithoudingsvermogen van een raceauto.
 
Aan het interieur is uiteraard ook gedacht. Een speciaal stuur, aluminium pedalen en wijzerplaten die tot 300 km/u gaan. Mocht je meer persoonlijke wensen hebben voor het interieur dan valt er met Brabus uiteraard altijd te praten…
 
Wat er onder de motorkap verandert, verschilt per type; De C200 CDI gaat 39 pk omhoog, voor de C 220 CDI is dit 50 pk. Het turbodieselmodel C320 CDI krijgt een boost van 48 paardenkrachten. De diesel met V6-motor wordt een van de vlotste diesels op de markt, met 6,9 seconden zit hij op de honderd en de topsnelheid is 250 km/u.
 
Voor de V6-benzinemotor modellen C280 en C350 kun je motor laten vervangen voor een vierliter-exemplaar van Brabus zelf met 332 pk. Die gaat zorgen voor een topsnelheid van 275 km/u en een sprint van nul naar honderd in 5,9 seconden.
 
Wanneer je besluit om een door Brabus uitgevoerde Mercedes aan te schaffen krijg je drie jaar garantie, tot 100.000 kilometer.
 
Advertentie

Reacties

Advertentie