Net nu we eindelijk fatsoenlijk hebben kunnen kennismaken met de geweldige nieuwe BMW M3, slaat Mercedes-Benz keihard terug. En wel met de C 63 AMG, de dikste versie van de C-klasse die over de juiste papieren lijkt te beschikken om het de M3 behoorlijk lastig te maken.

Om te beginnen heeft de C 63 AMG net als de M3 een V8 onder de motorkap. Maar waar de M3 beschikt over een karige cilinderinhoud van 4,0 liter, daar is de motor van de nieuwe Benz met 6,3 liter aanzienlijk groter. Die extra inhoud komt ook tot uitdrukking in het vermogen. Met 457 pk en een koppel van 600 Nm geeft Mercedes zijn concurrent uit Beieren ook hier het nakijken.

Een zeventraps automaat – die je zelf kunt instellen op Sport, Comfort of Manual – zorgt ervoor dat de C 630 AMG in slechts 4,5 seconden naar 100 km/u snelt. Daarmee is de nieuwkomer niet alleen sneller dan zijn voorganger, maar ook ruim sneller dan de M3.

Om duidelijk te maken dat je niet in ordinaire C-klasse rijdt, heeft AMG gezorgd voor bredere wielkasten, 18-inch lichtmetaal, lager geplaatste luchtinlaten en een andere voorspoiler. Subtiel is anders, maar daar gaat het bij AMG ook niet om. Zelf hadden we het idee dat de M3 vooral concurrentie zou gaan ondervinden van de Audi RS4, maar met deze auto komt er een nieuwe kemphaan bij. Laat de strijd beginnen!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie