Heel verrassend is ie niet, de Mercedes C-klasse Cabrio, maar omdat we hard toe zijn aan een sprankje zomer, delen we 'm toch even met jullie.

We zijn inmiddels vrij bekend met de C-klasse Coupé, zowel in AMG- als in standaardvorm, en het mag duidelijk zijn dat de nieuwe cabrio er nauwelijks van afwijkt. Op dat strakke stoffen dakje na dan, natuurlijk. Dat betekent dat er vele viercilinders zijn om uit te kiezen – waarvan twee diesels – plus een paar zescilinders.

Mercedes maakt nog niets bekend over een mogelijke C 63 Cabrio, dus voor nu is de C 43, die we al eerder als coupé zagen debuteren, de heetste versie. Hij heeft een 3,0-liter biturbo V6 aan boord met 367 pk en 520 Nm, een negentraps automaat en 4Matic-vierwielaandrijving. Het moeiteloze sprintje van 0 naar 100 km/u duurt 4,8 seconden, oftewel 0,1 seconde langer dan in de coupé; lang niet gek gezien de verstevigingen en het bijbehorende gewicht. Elke C-klasse Cabrio komt standaard met een conventionele ophanging (behalve de C 43; die krijgt adaptieve dempers mee) en kan optioneel worden uitgerust met luchtvering. Een keur aan veiligheidsdingetjes behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Zoals het een Mercedes betaamt, houdt de open C-klasse je warm met het bekende Airscarf-systeem (warme lucht uit de hoofdsteunen) en blijft je kapsel uit de wind met Aircap (een soort spoilertje bovenop de voorruit). Mocht het je toch te gek worden qua weersomstandigheden, dan kun je het dak tot 50 km/u bedienen – het opent of sluit in 20 seconden.

Over de prijzen weten we nog niets, evenmin als over de introductiedatum. Maar het zal ergens deze zomer zijn. Ah, zomer… We kijken ernaar uit.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie