Laatst reden we voor het eerst in de nieuwe Mercedes CLA (lees het hele verhaal in het nummer dat nu in de winkel ligt) en daar werden we behoorlijk blij van. Op de New York Auto Show ging zojuist de überversie in première: de CLA 45 AMG.

En tsjonge, dat wordt ons er eentje hoor! Hij mag dan 'maar' een tweeliter motortje aan boord hebben, het is er wel een die demonische krachten op het beklagenswaardige asfalt loslaat. Niet minder dan 360 pk vermogen en 450 Nm trekkracht verlaten de motor via alle vier de wielen, wat betekent dat een sprintje naar 100 km/u in 4,6 seconden geschiedenis kan zijn. Een zeventraps Speedshift-automaat zorgt dat dat, voor zover mogelijk, nog smooth verloopt ook. AMG kennende zal een en ander gepaard gaan met een geluid waarvan ze in Keulen wensten dat het eens ergens anders zou donderen. De top is uiteraard weer lafjes begrensd op 250 km/u

De CLA is al geen auto voor verlegenen, deze AMG-versie gooit daar uiteraard nog een schep bovenop. Enorme openingen met een soort wenkbrauwen in de neus, sideskirts, een dikke diffusor en vier tunnelbuizen als uitlaten: het laat allemaal bitter weinig te raden over. En zo hoort het ook. Je kunt de CLA 45 AMG in september in Nederland verwachten.

 

Reacties