Mercedes zet de make-over van de huidige productielijn voort. Een paar weken geleden was de SLK aan de beurt, nu is de CLS onder het mes gegaan. We hebben we de officiële foto’s van de facelift en we kunnen je vertellen wat Mercedes precies gewijzigd heeft aan de auto.

Welnu, aan de buitenkant valt de wijziging aan de grille het meeste op, die heeft namelijk in plaats van vier nu twee horizontale spijlen. Ook zijn de zijspiegels (met LED-knipperlichten zoals te zien bij de gefacelifte SLK)  vernieuwd en de achterkant van de auto is getooid met een setje frisse achterlichten en andere uitlaatpijpen.

Natuurlijk is de binnenkant van de CLS niet vergeten. Zo is er een nieuw stuurwiel met drie spaken en de auto kan nu naar wens worden uitgerust met de laatste entertainmentsnufjes, zoals het nieuwe NTG 2.5 Telematics systeem. Dit systeem combineert de functies van een DVD-speler, een cd-speler en Bluetooth.

Dan is er nog nieuws op motorgebied: de CLS is voortaan met een 231-pk sterke zescilinder beschikbaar. Deze zogeheten CLS 280 gaat onder de 8 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 245 km/u.

Vanaf dit voorjaar staat de vernieuwde CLS bij de dealer.

Reacties