Amper een week na de introductie van de beeldschone CLS Shooting Brake laat Mercedes het topmodel al los: de CLS63 AMG Shooting Brake is een feit.

Op het Goodwood Festival of Speed zag een verbaasd publiek al een gecamoufleerde CLS63 SB een rokerige burnout trekken. Nu liggen alle kaarten op tafel. Zoals verwacht krijgt de über-CLS de bekende 5,5-liter V8 biturbomotor toegewezen: in standaard uitvoering levert deze 525 pk, terwijl het optionele AMG Performance Pack er 557 pk uit weet te peuteren. Het koppel stijgt in dat geval van 700 naar 800 Nm, de sprinttijd van 0 naar 100 km/u gaat van 4,4 seconden omlaag naar 4,3. De topsnelheid is altijd begrensd op 250 km/u, al valt daar op verzoek vast iets aan te doen.

Zoals de meeste nieuwe AMG’s is ook de CLS Shooting Brake uitgerust met de Speedshift MCT-transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Deze kent verschillende modussen voor snel of zuinig schakelen en heeft ook een Race Start-optie waarmee je de Goodwood-capriolen kunt naspelen. Het self-leveling onderstel is geheel des AMG’s, evenals het esp-systeem met verschillende standjes, de besturing en de remmerij (keramische schijven zijn optioneel). Uiteraard straalt de potentie ook van het uiterlijk af, met de typische vierdubbele AMG-uitlaten en zo veel luchtinlaten en sideskirts dat letterlijk geen dame in je auto zal kunnen stappen zonder ogenblikkelijk haar kleren uit te trekken.

Vanaf oktober bestormt de CLS63 AMG Shooting Brake de Europese wegen.

Oh, en even voor de volledigheid:

 

Advertentie

Reacties

Advertentie