Het is bekend dat Mercedes al een tijdje werkt aan een kleinere variant van de CLS ‘vierdeurs coupé’ (wij blijven erbij dat het gewoon een sedan met een laag dak is). Op de autoshow van Beijing tonen ze nu deze Concept Style Coupé, die we als zeer duidelijke hint mogen opvatten, aangezien Mercedes hem zelf ‘bijna productieklaar’ noemt.

Met een sprekend front dat doet denken aan de nieuwe A-klasse, dikke 20-inch velgen, geen B-stijl en adembenemende proporties die regelrecht uit het Grote Boek der Adembenemende Proporties komen, is de Concept Style Coupé misschien wel de mooiste Mercedes die we in tijden hebben gezien. Vloeiend, krachtig, expressief, noem alle uitzinnige bewoordingen maar op: wij vinden het van deze conceptcar.

In het interieur overheerst – uiteraard – koolstofvezel, maar ook een enorme hoeveelheid aan groene randjes. Vier losse stoelen bieden plaats aan de inzittenden, waarbij een enorm panoramadak zorgt voor de nodige ruimtelijkheid. Het dashboard licht op allerlei aparte manieren op – iets met een ring in een buis die gaat branden als je de richtingaanwijzer aanzet – en zelfs in de ventilatieopeningen zit sfeerverlichting. Voor de aandrijving zorgt een 2.0 viercilinder turbo-benzinemotor met 211 pk, die via een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling alle vier de wielen aandrijft.

Mercedes laat nog niets los over wanneer de uiteindelijke productieversie verwacht wordt, maar als we het zo kunnen inschatten, is deze Concept Style Coupé met een paar andere buitenspiegels en een stel realistische deurklinken zo in de showroom te parkeren. Hou ons niet te lang in spanning, Mercedes!

Advertentie

Reacties

Advertentie