Mercedes vraagt zich hardop af of de G-klasse – in zijn huidige vorm – nog zal bestaan in het jaar 2025. Blijkbaar denken ze zelf van niet, want net als Land Rover met de DC100 en de Defender deed, geeft dit nieuwe studiemodel aan hoe een extra futuristische opvolger van de G er uit zou kunnen gaan zien.

De auto werd in eerste instantie ontwikkeld voor de Los Angeles Design Challenge 2012, waarbij de opdracht was: ontwerp een Highway Patrol Vehicle voor 2025. Een politieauto, dus. De wereld is tegen die tijd zo ongeveer één grote stad geworden, maar Mercedes lijkt toch te denken dat wij allemaal de hele dag vooral op rotsen zullen klimmen en op surfplanken staan te wankelen, want ze vinden het belangrijk dat de nieuwe politiekar ‘overal kan komen’, en vlot ook.

Nou, dan krijg je dus deze Ener-G-Force, dé ultieme manier om iemand te hulp te schieten die al abseilend van zijn portemonnee beroofd wordt. Hij heeft lekker grote wielen en slechts een klein glasoppervlak, voor een boos uiterlijk en extra bescherming van zijn inzittenden. Aan de achterkant vinden we een uitklapbare gereedschapskist, die er uitziet als een reservewiel. Een 360-graden scanner houdt de omgeving in de gaten en past de vering en demping daarop aan. Nifty.

Op het dak zitten verder tanks met gerecycled water – goed voor je zwaartepunt – waarmee via een hydro-tech converter waterstof wordt gemaakt voor de brandstofcellen. Die wekken vervolgens elektriciteit op voor de elektromotoren; er zit er één in elk wiel. Tevens zitten er verwisselbare accu’s in de sideskirts, dus denk aan je bodemvrijheid. Al met al komt de Ener-G-Force zo’n 800 kilometer ver en stoot hij niets dan water uit.

Een mooi concept? Zeker. Een vervanger voor de G-klasse? Wie weet. Welke vind jij stoerder?

Advertentie

Reacties

Advertentie