Elektrische concepten hoeven niet allemaal genoeg vermogen aan boord te hebben om de draaiing van de aarde te beïnvloeden. Sterker nog: dat trucje kennen we inmiddels wel. Gelukkig is hier de volledig elektrische Mercedes EQV Concept, die ons er graag aan herinnert dat automerken ook nog normaal kunnen doen.

Bij de Mercedes EQV Concept draait het om maximale functionaliteit. Mercedes gebruikt ook nog de woorden ‘indrukwekkende prestaties’ en ‘esthetisch design’. De belangrijke feiten: op één lading rijdt de Mercedes EQV 400 kilometer ver. Het accupakket is 100 kWh groot en de elektromotor op de vooras biedt 204 pk. Prima, niets meer aan doen.

Maximaal acht mensen kunnen plaatsnemen in de Mercedes EQV Concept en de topsnelheid is 160 km/u. Het is de enige auto die je ooit nog nodig zult hebben in je leven. Allemaal toereikend om je gezin in te proppen en mee naar Zuid-Frankrijk te rijden. Of als bedrijfbusje. Of als taxi. Geen SUV of superhypersportauto met 2.000 Nm koppel.

Gewoon lekker normaal doen met je elektrische busje. Verfrissend. We hadden ‘m alleen EV-Vito, E-Vito of EV-klasse genoemd. Maar wie zijn wij?

Advertentie

Reacties

  • PavlaNL heeft op 7 maart 2019 geschreven:

    Ja, briljant bedacht Topgear.. ware het niet dat de E-vito al bestaat en het met mindere specificaties moet doen..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie