Mercedes heeft droevig nieuws. Je kunt hun meest krankzinnige auto, de Mercedes G 500 4×4-2, bestellen tot het einde van oktober dit jaar. Als je graag door hoog water wilt waden in een legertruck van 35 jaar oud met gigantische banden en 450 millimeter bodemspeling, moet je dus snel zijn.

Mercedes (en ja, wij ook) is behoorlijk overrompeld door de respons op de G 500 in het kwadraat. Oorspronkelijk was het dwaze ding bedoelt als geinig concept voor de motorshow van Genève in 2015. Het was een samenraapsel van de restjes van de G 63 6×6 die AMG al eerder een aantal euro’s opleverde.

De voornamelijke feedback van de mensen was: hou je mond en pak mijn geld aan. Daarom maakte Mercedes de Frankenstein-auto en gooide er een 4,0-liter bi-turbo V8 in met 422 pk en 610 pk in.  De prijs? Een ijskoude 304.500 euro, en dat is voordat je er een aantal leuke opties bij hebt genomen, zoals kogelwerende ramen.

Tot ziens, vier keer vier in het kwadraat. We zullen de keer dat je ons meenam in een modderbad met de net zo gekke Hennessey Raptor nooit vergeten. Dat verhaal kun je aan de andere kant van deze blauwe woorden vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)