Kou en regen zijn bij de moderne cabrio’s van Mercedes geen excuus om het dak dicht te doen. De elementen vliegen – tijdens het rijden – over de cabine heen en het laatste deeltje kou lost de Airscarf (een luchtblazer in de hoofdsteun) wel op. Dat hebben de ingenieurs bij Daimler slim bedacht.

De uitzondering op deze regel is overduidelijk de Mercedes G-klasse – en met name die van van Jon Olsson, Lord Hans the G. In de jaren zeventig maakten de ontwerpers zich niet zo druk om wat er met je kapsel zou gebeuren als je het dak eraf zou zagen – het was immers een legervoertuig.

Jon Olsson ondervond aan den lijve dat zo’n opengewerkte Mercedes G-klasse toch best koud is en dat regen toch best nat is zonder dak. Daarom rijdt Lord Hans the G nu met een stoffen dakje met plastic ruiten. Een vreemd gezicht zo, met de lage voorruit. De Mercedes G-klasse van Jon Olsson met een toupetje werd gespot bij een tankstation in Dijon, Frankrijk.

De nieuwe auto van Jon Olsson komt eraan

Lord Hans is nog altijd in het bezit van Jon Olsson. Een tijdje geleden stond de Mercedes G-klasse van Jon Olsson te koop en toen ineens niet meer. Hoe lang hij de G-klasse nog houdt, is niet bekend. Zijn volgende project, een Aston Martin DBS Superleggera, onderweg is. Dit liet hij weten in een recente vlog.

Update: Nu met video en officiële onthulling!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)