Mercedes laat de Princess-rijstkoker en een zak ambachtelijke korianderchips achterwege voor het kerstpakket. Liever kijken ze elk jaar rond januari hoeveel centjes er verdiend zijn en geeft daarna een deel aan het Duitse personeel als beloning. In 2022 doet het merk goede zaken en daarom krijgen ongeveer 93.000 medewerkers dit jaar een bonus tot wel 7.300 euro.

Niet iedereen krijgt de volle 7.300 euro, waarschijnlijk krijgen de parttimers wat minder, maar een snelle rekensom leert dat het al snel gaat om meer dan 600 miljoen euro aan bonussen. Vorig jaar was het bonusbedrag 6.000 euro, wat ook geen onaardig bedrag is.

Mercedes noemt het een bijzondere bonus

‘Ondanks een uitdagende situatie heeft ons Mercedes-team een volgende grote stap gezet in de richting van de succesvolle transformatie van ons bedrijf. Als erkenning voor deze prestatie hebben we samen met de Algemene Ondernemingsraad afgesproken dat we dit jaar een bijzondere bonus van 7.300 euro uitkeren’, zegt de HR-manager bij Mercedes.

Ze gaat verder: ‘Dit bedrag ligt aanzienlijk boven het vorige maximumbedrag. Met de hoogste winstdelingsbonus in de geschiedenis van het bedrijf willen we onze dank uitspreken voor de uitzonderlijke inzet en persoonlijke inzet van onze collega’s.’ Ze hebben trouwens nog heel wat vacatures te vervullen in Duitsland, als je zin hebt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie