Rijdt je aartsrivaal toch maar een Golf R, dan is de explosieve Mercedes-AMG A 45 wellicht iets te veel van het goede. Je gunt hem immers een gelijke strijd, goedzak die je bent. Of vind je de vraagprijs van 66.366 euro wat gortig? Wacht dan heel eventjes, want Mercedes komt volgend jaar met een nieuwe instap-hot hatch: de Mercedes-AMG A 35.

AMG-baas Tobias Moers bevestigde de komst van een A 35 aan TopGear. De instap-AMG komt dus met de nieuwe A-klasse. Je weet wel, met dat mooie interieur. Hoeveel vermogen de Mercedes-AMG A 35 zal hebben, laat de grote baas nog even niet los. Maar vermoedelijk iets meer dan 300 pk.

De meest voor de hand liggende concurrent is dan de Golf R (310 pk, 55.000 euro). De vorige keer dat Mercedes in het vaarwater kwam van de Golf (met de eerste A-klasse) antwoordde Volkswagen met de Phaeton. Toenmalig CEO Ferdinand Piëch pikte het niet dat Mercedes ging vissen in de Golf-vijver, dus ging hij maar vissen in de vijver van de S-klasse. Dus het is wachten op de Volkswagen-versie van de AMG GT R.

En de Mercedes-AMG A 45?

Die komt een jaar later. En ga er maar direct vanuit dat Mercedes niet akkoord gaat met een tweede plek. Hij zal sneller dan zijn de Audi RS 3 met 400 pk. Dat betekent in minder dan 4 seconden naar 100 km/u. De prijs is nog onbekend, maar aangezien de Audi minimaal 79.905 euro kost, kun je verwachten dat de dikste AMG ook iets zal stijgen in prijs.

Advertentie

Reacties

  • EneAnoniempje heeft op 3 december 2017 geschreven:

    8====D

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie