Hij heeft een 650 pk sterke V8 van AMG, verschijnt in een oplage van slechts 24 exemplaren en op het prijskaartje staat de lieve som van $ 550.000. Waar hebben we het over? Over een Mercedes SLR 722 die op dit moment te koop staat op eBay.
 
Nadere bestudering van de advertentie leert dat die 550.000 dollar slechts de startprijs is. Die is op dit moment zelfs al geboden, maar blijkbaar gaat de auto daar niet voor weg. Dus als je 560.000 dollar biedt, ben je misschien wel spekkoper. Ook dat is op dit moment natuurlijk een koopje, want met de huidige koers kom je uit op een miezerige 375.000 euro.

Dan heb je de auto natuurlijk nog niet vanaf zijn adres in Californië op je oprit staan, en je moet ook nog wat BPM en slurptax rekenen, maar het lijkt ons een aanvaardbare deal.

 
Om je nog even te helpen herinneren: De SLR 722 is een fijnbesnaard eerbetoon van Mercedes-Benz aan de Britse coureur Stirling Moss. Die wist in een Mercedes 300 SLR met startnummer 722 – zijn starttijd vanuit Brescia – de Mille Miglia van 1955 te winnen. Van deze versie worden er in totaal dus niet meer dan 24 gemaakt.

Best bijzonder dus, dat er eentje op eBay staat. Plezier met bieden!

Reacties

Meer van TopGear