Een gloednieuwe auto met een V12-motor voor minder dan 50.000 euro, dat zie je niet vaak. Of zeg maar gerust: nooit. En al helemaal niet in Nederland. We kunnen je met een glimlach op ons gezicht vertellen: we hebben er een gevonden. Al moet je wellicht je definitie van ‘nieuw’ bijstellen. Deze Mercedes S 600 Coupé pronkt met een tellerstand van nog geen 5.000 kilometer. En zoals je ziet op de afbeeldingen, ligt er een flink motorblok in deze W140.

Het exemplaar waar we naar kijken, komt uit 1995 en reed een maagdelijke 4.385 kilometer. De 6,0-liter V12 produceert een vermogen van 400 pk. Allemaal irrelevant als je naar het geluid van de V12-motor luistert in de video hieronder. Het enige wat je moet doen, is de dempers laten verdwijnen, en je auto klinkt als een hoogtoerige F1-auto. Je koopt deze S-klasse bij Next Classics voor 49.950 euro. Best schappelijk, toch? We begrijpen het overigens als je ‘m volledig standaard wilt houden – dat is ook wat waard.

Uitgeleend aan Horacio Pagani

Het mag ook geen toeval heten dat dezelfde motor later aangepast werd voor het gebruik in de Pagani Zonda C12. Dat is nog eens fijn om mee op te scheppen tegenover je vrienden en vijanden. Als verstrekker van uitstekend consumentenadvies zeggen we: kies met je hart, niet met je verstand en koop dit ding. Vanbinnen ziet de Mercedes S 600 Coupé er nog keurig uit. Zelfs op de versnellingspook word je eraan herinnerd dat je een V12-motor voor je hebt liggen.

Zo klinkt de Mercedes S 600 Coupé zonder dempers

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie