TopGear reed zojuist de Mercedes S-klasse 63 AMG. In het komende nummer lees je het uitgebreide testverslag, nu alvast de highlights.

Testobject: Mercedes S-klasse
Uitvoering: S 63 AMG
Locatie: Salzburg
Weersomstandigheden: deels droog, deels nat

Wat reden we?
De nieuwe Mercedes S-klasse is pas net gelanceerd en nu al komt Mercedes met de AMG-versie – de absolute topversie van de S-klasse. Hij is in alles mega. Mega dik, mega snel, mega luxe en ergens ook wel mega kitsch.

Beviel het?
Oh ja, reken maar. Zo’n slagschip rijd je als een vorst, in alle rust, als koning van de weg. En als je dan weet dat ie sneller van 0 naar 100 sprint dan een gemiddelde Porsche 911 tovert dat ook meteen een glimlach op je tronie. Ja, zo’n bi-turbo V8 met 585 pk en 900 Nm, dat wil wel.

Nog bijzonderheden?
Vanbuiten is ie vrij decent – voor een AMG-model, en dat is maar goed ook. Vanbinnen slaat de overdaad door. Alles glimt en wat niet glimt is van leer: leer met stiksels zus, leer met logo’s zo, leer met perforaties hier en leer met vouwen daar. Het doet een beetje denken aan de businessclass van een vliegtuig, of een heel luxe schoonheidssalon. Moet je van houden.

Welke modellen komen er, wat gaan ze kosten en wanneer staan ze in de showroom?
Je hebt een basis-AMG, met achterwielaandrijving, en die moet in Nederland 181.500 euro kosten, in België 150.161 euro. Daarnaast heb je ook een AMG met lange wielbasis die standaard van vierwielaandrijving is voorzien en die kost 187.850 euro in Nederland en 161.293 euro in België. En je kunt ze vanaf nu bestellen.

Kom maar door met het eindoordeel dan!
Tja. Weet je, deze auto is gewoon extreem goed. Zonder meer. Maar omdat er een AMG-logo op zit, verwacht je knallende uitlaten en monsterlijk rijgedrag: maar dat biedt ie niet. Natuurlijk, je hoort een leuk roffeltje en zeker, hij is ontiegelijk snel, maar wil je dat bij een S-klasse? Wij zouden genoegen nemen met een S 500 en er een klein sportautootje bij kopen.

 

Advertentie

Reacties

Advertentie