Volgende maand in Genève zal Mercedes de nieuwe SL63 AMG officieel introduceren. Ze besloten echter om Michael Schumacher en Nico Rosberg tijdens de introductie van de nieuwe W03 Formule 1-auto hun entree te laten maken in twee SL63’s. Met als gevolg dat de volgende über-AMG nu dus eigenlijk al onthuld is. Soort van.

De nieuwe SL63 beschikt, net als de meeste AMG’s, over de 5,5-liter grote biturbo V8. Het is per model altijd een verrassing hoe veel pk’s Mercedes eruit weet te peuteren; bij de SL blijkt het neer te komen op 537 stuks. Dat is iets meer dan zijn voorganger, terwijl hij ook 125 kilo lichter is geworden. Tanken hoeft minder vaak, want hij is maar liefst 30 procent zuiniger dan voorheen.

Qua uiterlijk is de SL AMG weer ouderwets opgepompt, met een aardige hoeveelheid luchtinlaten en kieuwen, een dikke achterbumper met diffuser, vier uitlaatpijpjes en een kleine spoiler op de achterklep. Uiteraard is de auto voorzien van een klapdak, opgetrokken uit aluminium.

Morgen maakt Mercedes meer details over de SL63 bekend en zal er ook een flinke lading foto’s de wereld in gestuurd worden. Voor nu moet je het eventjes met deze semi-onthulling doen.

Reacties