We gaan ietwat triest gestemd het weekend in, want het feest is ten einde voor Mercedes' paradepaardje, de SLS AMG. Dat houdt in dat ook de uitzinnige Black Series en de ambitieuze Electric Drive niet langer onder ons zullen zijn. Gelukkig voorziet het merk nog wel in een laatste uitsmijter.

De SLS AMG Final Edition, hier op de foto gezet met de nieuwe S 65 AMG, is wat het merk je vanaf nu voorschotelt als je een belachelijk snelle coupé met vleugeldeuren wilt hebben. Of een belachelijk snelle roadster. De Final Edition is gebaseerd op de GT-versie van de SLS en heeft ook diens 591-pk sterke 6,2-liter V8 aan boord. Hij heeft unieke two-tone lak, en vast nog een aantal andere onderscheidende elementen waarover Mercedes nog weinig loslaat.

Wel weten we dat de SLS AMG Final Edition slechts 350 keer geproduceerd zal worden, en daarna is het Schluss. Wil je dus een van de laatste SLS'en meepakken, voor een prijs die in Nederland ongetwijfeld de drie euroton zal benaderen, dan zul je je vlotjes naar de Mercedes-dealer moeten begeven.

Reacties