Volgens Mercedes-baas Dieter Zetsche zien alle compacte SUV’s er hetzelfde uit, maar de nieuwe GLK zou een geheel andere weg inslaan. Feit is dat de wereld een nieuwe salon-SUV rijker is.

Het is namelijk te betwijfelen of de productieversie van deze Vision GLK Freeside straks veel modderpoelen te zien krijgt. Eigenlijk is het al veelzeggend dat de GLK onlangs een rolletje had tijdens de opnamen voor de film van Sex & the City.

Ook is het een teken aan de wand dat het onderstel van de C-klasse als basis heeft gediend voor de GLK. Daarom verwachten we niet de bodemvrijheid die je nodig hebt in het terrein. Wel heeft de GLK de 4Matic vierwielaandrijving van de C-klasse. Tijdens de Detroit Motor Show laat Mercedes het publiek alvast aan het concept voor de GLK ruiken, maar het productiemodel is kant en klaar.

Die maakt in januari 2009 zijn opwachting, en zal dan de beschikking krijgen over een V6 benzinemotor met een vermogen van 228 of 268 pk. Ook komen er vier- of zescilinders dieselmotoren, terwijl er ook een gerucht gaat dat Mercedes een 450 pk sterke GLK 63 AMG in petto zou hebben. Overigens zou de GLK alleen voorbehouden zijn aan die delen van de wereld waar aan de rechterzijde van de weg wordt gereden. De constructie van de GLK zou zich niet lenen voor een linksgestuurde variant. Dat betekent dat de keuze voor mensen in bijvoorbeeld Engeland of Australië beperkt blijft tot de BMW X3 of Land Rover Freelander.

Reacties