Er borrelt iets in Duitsland. Porsche pakt met de nieuwe Panamera Turbo S het Nürburgring-record voor de snelste zakenbak op de Nordschleife af van de Mercedes-AMG GT 63 4-Door. Daar waren ze zo trots op, dat ze hun recordtijd al communiceerden voordat de vernieuwde Panamera onthuld was. En dat gaf Mercedes de tijd om iets te bekokstoven. Tijd voor een vriendschappelijk potje internetsparren zoals alleen de Duitse automerken dat kunnen.

Precies op het moment dat Porsche de nieuwe Panamera Turbo S onthulde – en dan écht op de minuut exact – gooide Mercedes een video online van hun Nürburgring-ronde. Wie tussen de regels van het tekstje boven de video leest, begrijpt dat Mercedes wil zeggen dat zij hun record met gemak kunnen verbeteren. Tijdens hun record reed er geen coureur én de omstandigheden waren niet ideaal. Mercedes-AMG zint duidelijk op revanche.

‘Bijna twee jaar geleden reed een ontwikkelaar een productieversie van de Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door over de Nürburgring in ongunstige omstandigheden voor een zinderende tijd van 7:30,109 minuten op de Nordschleife. Onze recordronde was de beste in zijn klasse en slechts 0,3 seconden verwijderd van een recente recordtijd waarover je misschien hebt gehoord. Misschien is het de hoogste tijd om weer op pad te gaan’

De post van Mercedes

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear