Zielig. De Mercedes X-klasse moest hulpeloos toekijken terwijl zijn losbandige broer V12-motoren, Maybach-badges en zelfs zes wielen kreeg. Hij mocht feesten met beroemdheden en raggen door de duinen. En de X-klasse? Die mocht op het land werken met een verstandige dieselmotor.

De vader van de AMG-familie, Tobias Moers, zei dan ook resoluut dat er géén AMG-versie van de X-klasse komt. En daarmee al helemaal geen 6×6. Maar je weet: hoe strikter de opvoeding is, hoe losbandiger de compensatieslag is. Aanschouw daarom de Mercedes X-klasse 6×6 van Carlex Design.

De Mercedes X-klasse 6×6 spacet hem dusdanig de pan uit, dat ie op de maan belandt. Een kosmisch design, noemt Carlex het. De Exy 6×6, zoals de tuner ‘m noemt, kenmerkt zich met de heftigste bilpartij sinds Suzanne Schulting.

De achterkant is in zijn geheel opnieuw ontworpen en Carlex voegde de nodige breedte toe. Voorop plaatsen ze wielkastverbreders en een flinke lier. Tot nu toe gaat het om een stel computerschetsen – maar ongetwijfeld zal de Mercedes X-klasse 6×6 snel werkelijkheid worden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie